donderdag 10 mei 2012

Verantwoordelijkheid taxateur

Uw handtekening onder een taxatierapport. Waarschijnlijk bent u zich er als geen ander van bewust. Maar onderschat niet wat er gebeurd op het moment dat u uw handtekening onder dit document zet. De verantwoordelijkheid die daar uit voortvloeit moet zeker niet onderschat worden. En dient zich in mijn ogen ook in een beloning te vertalen die overeenkomt met de verantwoording die u draagt.

Advocaat
Van onze huisadvocaat kreeg ik vorige week wederom een uitspraak toegezonden, die uw rol en maatschappelijk belang duidelijk maken. Bij deze de korte inleiding van Mr. Dohmen en de verwijzing naar een uitspraak van de HR in cassatie zaak.
Ed

Voorbehoud taxatie
Het is verstandig om in taxatieovereenkomsten op te nemen dat de taxateur niet verantwoordelijk is voor het aangaan van financiële verplichtingen op basis van het taxatierapport en de bijkomende beoordeling, zoals de verwachte snelheid waarmee een pand verkocht wordt en dergelijke. Als de taxateur dat niet doet en de ander kan zich beroepen op gerechtvaardigd vertrouwen dan heeft de taxateur een probleem. Dat blijkt impliciet uit een uitspraak waarin op basis van de omstandigheden juist géén gerechtvaardigd vertrouwen werd aangenomen
Bron: Dohmen advocaten (huisadvocaat VastgoedPRO)

1 opmerking:

  1. vooral geen verantwoordelijkheid nemen wel laten betalen of je verantwoordelijkheid hebt genomen

    BeantwoordenVerwijderen